Jakie składniki potrzebujesz?
- 1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego
- 3 jaja
- pół opakowania łososia wędzonego
- 5 szparagów zielonych
- garść pomidorków koktajlowych
- koperek
Jak przygotować omlet - przepis
- Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości
- Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić
- W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu.
- Dodać szparagi i łososia pokrojonego na kilka kawałków wszystkowymieszać łyżką.
- Na patelni rozgrzać oliwę. Wlać masę jajeczną z dodatkami. Dodać połówki pomidorków koktajlowych.
- Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut.
- Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem
Podsumowując...
Szybko, smacznie a przede wszystkim oczywiście zdrowo! Na pozór proste danie może zrobić ogromne wrażenie zarówno na znajomych, jak i Twojej drugiej połówce. Puść wodzę fantazji i udekoruj posiłek według swojego gustu. Jestem pewna, że efekt będzie niesamowity! Poznaj resztę moich przepisów i ciesz się dobrym smakiem w codziennej kuchni.
Twój komentarz