Składniki:
- Brokuły 50 g (pół porcji)
- Cebula 25 g (pół małej sztuki)
- Groszek zielony konserwowy 30 g (2 łyżki)
- Jogurt naturalny 75 g (3 łyżki)
- Kukurydza konserwowa 30 g (2 łyżki)
- Majonez z olejem rzepakowym 10 g (1 łyżeczka)
- Marchew 50 g (1 sztuka)
- Pietruszka, liście 2 g (1 łyżeczka)
- Pietruszka - korzeń 40 g (1 sztuka)
- Seler korzeniowy 60 g (1 plaster)
- Ziemniaki 100 g (1 średnia sztuka)
Sposób przygotowania:
- Brokuła ugotować
- Ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera ugotować przed obraniem.
- Ostudzić, obrać i pokroić warzywa w kostkę.
- Dodać brokuła pokrojonego na mniejsze kawałki
- Dodać pozostałe składniki, doprawić i wymieszać
Twój komentarz